De Slipway

Stavenisse Haven, ook wel Veerweg of Stavenisse Steiger genoemd is een aantrekkelijke duikplaats gelegen in, jawel, Stavenisse. Zeer geschikt voor beginnelingen en zeker uitdagend genoeg voor meer ervaren duikers. Je kan je auto parkeren en 10meter verderop je duik eenvoudig starten via de botenhelling. Soms worden trailerbootjes te water gelaten, maar deze wordt vooral gebruikt door de brandweer. In de Vlaamse volksmond wordt deze locatie dan ook wel De Slipway genoemd. Over het algemeen is De Slipway een relatief ondiepe duikplaats met een onregelmatige bodem.

Wat vind je hier?

Ga te water via de boothelling en duik steeds meer in oostelijk richting met de dijkwand aan je rechterzijde. De wand is mooi begroeid met wieren, oesters en oranje kolonievormend zakpijpen en loopt over in een bodem van zandvlaktes, kuilen en oesterbanken. Tussen de oesters en de stenen zitten kreeften verstopt in hun holen. Verder kom je hier botervisjes, snotolf, wulk en verschillende soorten sterren tegen zoals: slangsterren, prikkelsterren en zeesterren. Me wat geluk ontdek je ook sepia’s. Sinds enige tijd wordt hier ook regelmatig “het schepje” gespot.

Na je duik kan je nog een hapje eten in De Zeester te Sint-Maartensdijk. Of ‘den Buutengaets’ aan de haven in Sint-Annaland.

Adres?

Veerweg
4696 Stavenisse
Nederland

Bereken hier je route.