2017 is daar!

Allereerst onze beste wensen voor het nieuwe jaar! Absurd dat we weer deze zin uitspreken. Het lijkt alsof we 2015 nog maar net uitwuifden. Na een drukke periode van feesten én werken zijn we eindelijk terug. Jullie werden de laatste weken verwaarloosd, maar dat maken we dit jaar dubbel en dik goed! We starten met een eenvoudig, maar overheerlijk receptje voor pikantlovers. Al bepaal je zelf hoe pikant precies.

Scampi en pittige curry

We serveren de scampi in een heerlijk pittig sausje met kokosmelk. Voor de scampi gebruiken we scampi 16/20 easy-peel Black tiger. Easy peel betekent dat de scampi half is ingesneden op de rug en het darmkanaal reeds is verwijderd. Dit bespaart je heel wat werk! Het sausje kruiden we met Thaise kruiden zoals gember, koriander, kurkuma, ras el hanout en natuurlijk chili. Dit alles kan je eten met brood of met rijst. Wij verkiezen deze keer dat laatste. Caro heeft een flinke valling en ik ben net ziek geweest. Hopelijk is pikant ideaal om alle ziektekiemen te verwijderen!

Hier kan je scampi 16/20 easy-peel Black tiger online bestellen en laten leveren.

– C&G –

Recept Afdrukken
Scampi in pittige curry met prei
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 stuks scampi 16/20 easy-peel Black tiger
  • 1 stengel prei
De saus
  • 1 ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 rode chili peper
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 25 cl visfumet
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 koffielepels Thaise rode curry
  • 1 scheut room eventueel
  • flinke snuif komijnpoeder
  • flinke snuif ras el hanout
  • snuifje paprikapoeder
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 stuks scampi 16/20 easy-peel Black tiger
  • 1 stengel prei
De saus
  • 1 ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 rode chili peper
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 25 cl visfumet
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 koffielepels Thaise rode curry
  • 1 scheut room eventueel
  • flinke snuif komijnpoeder
  • flinke snuif ras el hanout
  • snuifje paprikapoeder
Instructies
  1. Je kan alle kruiden en groenten op voorhand snijden om korter op de bal te spelen tijdens het effectief koken. Voor de meer ervaren hobbykoks onder ons kan je dit natuurlijk à la minute doen.
Scampi
  1. Pel de scampi's. Bak aan en kruid met peper en zout. Leg ze even opzij te rusten.
De saus
  1. Snij de ajuin, koriander en chilipeper (al dan niet zonder pitjes - ik liet er enkele zitten) fijn en plet de look.
  2. Giet een scheut sesamolie (eventueel in combinatie met olijfolie) in de pan en stoof de ajuin en de look aan.
  3. Voeg de Thaise rode curry toe en laat mee bakken. Hak de koriander en chilipeper fijn (hoe meer zaadjes je laat zitten, hoe pikanter) en roerbak ze mee in de pan.
  4. Rasp het stuk gember mee in de pan. Hoeveelheid naar eigen smaak 😉 Wij gingen voor een normaal stuk dat je op de foto ziet. Rasp er ook de zeste van de limoen bij. Je kan ook limoenblaadjes toevoegen in de plaats, maar deze zijn moeilijker verkrijgbaar.
  5. Voeg eventueel een scheut room toe en laat inkoken tot de saus de juiste dikte heeft.
De prei
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pot. Snij de prei in 2 en vervolgens in stukken van 2 à 3 cm. Stoof aan tot de prei beetgaar is.
Afwerking
  1. Voeg de scampi toe aan de ingedikte saus. Schep saus en enkele scampi in een diep bord. Leg er een paar scampi's op en werk af met verse koriander. Smullen maar!
Notities

Recept Afdrukken
Scampi in pittige curry met prei
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 stuks scampi 16/20 easy-peel Black tiger
  • 1 stengel prei
De saus
  • 1 ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 rode chili peper
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 25 cl visfumet
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 koffielepels Thaise rode curry
  • 1 scheut room eventueel
  • flinke snuif komijnpoeder
  • flinke snuif ras el hanout
  • snuifje paprikapoeder
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 stuks scampi 16/20 easy-peel Black tiger
  • 1 stengel prei
De saus
  • 1 ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 rode chili peper
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 25 cl visfumet
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 koffielepels Thaise rode curry
  • 1 scheut room eventueel
  • flinke snuif komijnpoeder
  • flinke snuif ras el hanout
  • snuifje paprikapoeder
Instructies
  1. Je kan alle kruiden en groenten op voorhand snijden om korter op de bal te spelen tijdens het effectief koken. Voor de meer ervaren hobbykoks onder ons kan je dit natuurlijk à la minute doen.
Scampi
  1. Pel de scampi's. Bak aan en kruid met peper en zout. Leg ze even opzij te rusten.
De saus
  1. Snij de ajuin, koriander en chilipeper (al dan niet zonder pitjes - ik liet er enkele zitten) fijn en plet de look.
  2. Giet een scheut sesamolie (eventueel in combinatie met olijfolie) in de pan en stoof de ajuin en de look aan.
  3. Voeg de Thaise rode curry toe en laat mee bakken. Hak de koriander en chilipeper fijn (hoe meer zaadjes je laat zitten, hoe pikanter) en roerbak ze mee in de pan.
  4. Rasp het stuk gember mee in de pan. Hoeveelheid naar eigen smaak 😉 Wij gingen voor een normaal stuk dat je op de foto ziet. Rasp er ook de zeste van de limoen bij. Je kan ook limoenblaadjes toevoegen in de plaats, maar deze zijn moeilijker verkrijgbaar.
  5. Voeg eventueel een scheut room toe en laat inkoken tot de saus de juiste dikte heeft.
De prei
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pot. Snij de prei in 2 en vervolgens in stukken van 2 à 3 cm. Stoof aan tot de prei beetgaar is.
Afwerking
  1. Voeg de scampi toe aan de ingedikte saus. Schep saus en enkele scampi in een diep bord. Leg er een paar scampi's op en werk af met verse koriander. Smullen maar!
Notities