Rode poon?

Afgelopen zondag maakten we rode poon. Rode poon werd in het jaar 2012 verkozen tot vis van het jaar. Dat wil niet zeggen dat hij dit jaar daarom minder lekker is. Het is een stevige vis met een heerlijk diepe smaak. Daarnaast wordt rode poon ook wel knorhaan genoemd. De reden hiervoor is het knorrend geluid dat wordt veroorzaakt door trillingen van de blaas.

Het gerecht

We serveren de filets met linguine en een tomatensaus. Wat een heerlijk, comfortabel zondagavond gerecht! We kregen van de zus van Caro (van viswinkel STELOY) nog een paar 100 gram mosselen erbij. Daar wisten we wel raad mee. We kookten de mosselen, en gebruikten het vocht als basis voor onze saus. De mosseltjes zelf waren ideaal om het gerechtje mee af te werken. Je kan dit recept echter perfect zonder mosselen klaarmaken.

Hier kan je rode poon online bestellen.

– C&G –

Recept Afdrukken
Pasta met Rode Poon en een tomatensausje
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
  • 4 filets rode Poon
  • bakboter
  • olijfolie
  • 400 gr linguine
De saus
  • 500 gr mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chili peper
  • peterselie
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 20 cl visfumet
  • 2 dl room
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
  • 4 filets rode Poon
  • bakboter
  • olijfolie
  • 400 gr linguine
De saus
  • 500 gr mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chili peper
  • peterselie
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 20 cl visfumet
  • 2 dl room
Instructies
De pasta
  1. Zet een pot met water op voor de pasta. Wij voegen hier steeds een blokje kippenbouillon bij. Kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan uiteraard ook gewoon een snuif zout toevoegen.
  2. Voeg de pasta toe en kook al dente.
De saus
  1. Stoof de ui samen met de look aan in een pot. Voeg de chili peper toe en de mosselen. Blus met witte wijn en kook de mosselen gaar.
  2. Haal de gare mosselen uit de pot en leg ze apart.
  3. Voeg de tomatenblokjes bij de ui, look en chilipeper en roer om. Voeg de visfumet toe en laat even doorkoken. Voeg de room toe en laat doorkoken. Kruid af met peper en zout.
De rode poon
  1. Verhit de pan en voeg een klont boter en een scheutje olijfolie toe.
  2. Schroei kort (ongeveer 1 minuut) de rode poon aan de niet-velkant. Vervolgens draai je ze om en laat ze een 3tal minuten verder bakken op de velkant. De tijd hangt af van de dikte van de filets.
Afwerking
  1. Leg de pasta op een bord en giet de saus er over heen.
  2. Leg de mosseltjes en de rode poon er op. Werk af met basilicum, chilipeper en kerstomaatjes.
Notities