Wie is de drijfkracht?

Onderduiken is een initiatief van mezelf: Gilles Schepers. In de eerste plaats ben ik een eenvoudige boerenjongen die houdt van zijn wonderlijk lief, zijn grote familie, het bourgondische leven, voetbal, muziek en Vaamse series. Familie en Thuis buiten beschouwing gelaten. En ja, FC De Kampioenen en Lili en Marleen horen daar wél bij.

Wie en wat is écht de drijfkracht?

De beschrijving van mezelf roept uiteraard volgende vraag op: “Waarom is Gilles in godsnaam de drijfkracht achter Onderduiken? Wel, in mijn grote familie zijn er enkelen die verzot zijn op water. Niet bepaald het water wat we drinken, water waarin leven zit. Zoet of zout, het maakt niet uit. Als er maar leven in zit. Het opperhoofd van deze waterliefhebbers en ook van de familie is mijn grootvader: Eddy Suys. Eddy is een waterrat eersteklas én erevoorzitter van de duikclub Lagoondivers in Aartselaar. En terecht. Met bijna 4000 duiken op de teller in 46 jaar weet hij als geen ander waar de grenzen van duiken liggen. Weet hij als geen ander hoe je een beginneling de duikmicrobe doorgeeft. Weet hij als geen ander waar je in Nederland moet zijn voor de mooiste duikplaatsen. Weet hij als geen ander waar de grootste kreeft zit. En zo kan ik nog enkele uren doorgaan. Kortom, Eddy is de drijfkracht. Zowel achter deze website als duiken algemeen.

En dan? Wat heb ik in Neptunusnaam met water te maken?!

Bijna 13 volledige zomers lang verbleef ik tussen de duikers op Camping stavenisse in Zeeland. Het kon niet anders. Ik moest en zou duiken. Op 14-jarige leeftijd was het zover. Ik behaalde ‘eindelijk’ mijn 1* brevet voor Nelos met wie anders dan mijn grootvader. Enkele openwaterproeven en een theoretisch examen later sleepte ik mijn 2* brevet in de wacht. Na een dertigtal duiken (waarvan 20 met Eddy) ben ik deze sport sinds 2005 uit het oog verloren. Maar niet uit het hart.

Nog meer visfamilie en de start van een duikcarrière

Na positieve druk van familie en enkele leden van de duikclub (maar vooral positieve druk van zichzelf) besloot mijn lief, Caro, een duikcarrière te starten. Ideaal om ook mijn duikcarrière terug opnieuw te lanceren denk ik dan. Bovendien is Caro afkomstig uit een familie waar alles om vis draait. Sinds 2016 stapte haar zus Eva (ondertussen de vierde generatie!) mee in de zaak van haar ouders: Vishandel & speciaalzaak STELOY in Mortsel Als je weet dat de vriend van mijn zus Lilli zijn achternaam Vissers luidt, is de cirkel helemaal rond.

Enkel over duiken? Neen, vooral eten.

Via onderduiken toon ik jullie wat de wondere onderwaterwereld ons biedt. Aan de hand van prachtige fotoalbums, maar ook dankzij blogberichten over duiken, interessante duikplekken, enz… Uiteraard hebben zeeën en oceanen meer te bieden dan enkel duiken. Caro en ik zijn échte bourgondiërs.  Wij genieten liever van lekker eten dan wat dan ook. Daarom vind je hier vooral blogberichten over eten (vaak uit de zee). Daar horen recepten, vakanties en uitstapjes bij. Onderduiken doe je uiteindelijk niet enkel onder water.

Duik mee onder met ons en vooral: geniet!